Aşure

Aşure, ülkemizin mutfağının popüler tatlılarından biridir ve özellikle Muharrem ayında, İslam takviminde ayin adı olarak bilinen, İslam ülkelerinde ve İslam dünyasında önemli bir yer tutan ayda yapılır ve tüketilir. Aşure aynı zamanda önemli bir yere sahip olan bir halk tatıdır.

Kategoriler: , Etiketler: ,

Açıklama

Aşure, ülkemizin mutfağının bir lezzetidir. Aşure, birçok malzemelerin karıştırılmasıyla yapılır. Bu malzemeler arasında pirinç, fındık, ceviz, tuz, şeker, nohut, fasulye, kuru incir, kuru kayısı, muz gibi malzemeler bulunur. Aşure genellikle tatlandırılmış şerbetle soslandırılır.

Yorumlar

İlk yorumu yapan siz olun!

“Aşure” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir