Peynirli Su Böreği

Yufka hamurunun içine peynir, tuz ve bazen de diğer malzemeler eklenir,daha sonra yufka hamuru suda yumuşatılır ve katlanarak peynirli su böreği oluşur. Bu yemeğin hazırlanması oldukça kolaydır ve hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Peynirli su böreği genellikle sıcak olarak servis edilir ve sos veya salata ile birlikte servis edilir. Bu yemeğin lezzeti, peynir ve yufka arasındaki uyumun yanı sıra, suda yumuşayan yufkanın lezzeti ile değişir.

Açıklama

Peynirli su böreği, Türk mutfağından bir yemektir. Bu yemeğin temel malzemeleri; yufka, su, peynir ve tuzdur.

Yorumlar

İlk yorumu yapan siz olun!

“Peynirli Su Böreği” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir