Zerdeçal, birçok sebze için uygun olduğu için, bu yemeğe kullanılır. Sebzeler, kızartılmış veya haşlanmış olarak, sos içinde pişirilir. Zerdeçal, sosun ana baharatı olarak kullanılır ve sosun lezzetini arttırır. Zerdeçal Soslu Karışık Sebze yemeği genellikle et yemeği ile birlikte servis ederler.
Dolmalar, sonra genellikle zeytinyağı ve tuz ile karıştırılır ve fırında pişirilir. Dolmalar, genellikle tuzlu ya da acı baharatlarla süslenir ve servis edilir. Zeytinyağlı Biber Dolması yemeği genellikle yoğurt veya cacık gibi soslarla servis edilir.
Zeytinyağlı Brokoli, ülkemizin mutfağının bir yemeğidir. Brokoli, temizlenir, parçalanır ve zeytinyağı, tuz, karabiber, nane gibi baharatlarla birlikte pişirilir.
Enginar yaprakları, genellikle haşlanmış haldedir ve zeytinyağı ile soslandıktan sonra servis edilir. Zeytinyağlı Enginar yemeği genellikle yoğurt veya cacık gibi soslarla servis edilir. Bu yemeği genellikle meze olarak servis edilir.