Sebzeli yemekler, genellikle lezzetli ve sağlıklı yemeklerdir. Sebzeli yemekler, sebzelerin ana malzeme olarak kullanıldığı yemeklerdir.

Showing all 8 results

  • Buharda Karışık Sebze

    Sebzeler, haşlanmış veya buharda pişirilir. Buhar, sebzelerin lezzetini ve vitaminlerini koruyan bir yöntemdir. Buharda Karışık Sebze yemeği genellikle pirinç veya bulgur pilavı ile birlikte servis ederler. Buharda pişirme yöntemi sebzelerin sağlıklı olmasını ve lezzetli olmasını sağlar.

    Read more
  • Buharda Sebze

    Buharda sebzeler, genellikle haşlanmış veya ısıtılmış değil, sadece buharla ısıtılır. Bu, sebzelerin renk, lezzet ve doğal besin değerlerini koruyan bir yöntemdir. Buharda sebzeler, genellikle soğuk veya ılık olarak servis edilir ve önceden yıkanmış ve parçalara ayrılmış olarak pişirilir.

    Read more
  • Ispanak Kavurma

    İspanak, tuz, tuzlu suda haşlanır ve sonra kavrulur. Son olarak, pirinci ve baharatları ekleyerek pişirilir. Ispanak Kavurma yemeği genellikle sebzelerle birlikte servis ederler.

    Read more
  • Kuru Fasulye

    Fasulye, et (sıklıkla sığır eti) veya tavuk gibi bir protein kaynağı ile birlikte servis edilir. Yemeğin lezzeti, uzun süre pişirilmesiyle elde edilir ve genellikle ara sıra karıştırılarak pişirilir.

    Read more
  • Nohut

    Nohut yemeği genellikle tuzlu ve baharatlarla zenginleştirilir, özellikle karabiber, kimyon ve nane gibi baharatlar kullanılır. Nohut yemeği vegan veya vejeteryanlar için de uygun bir seçenektir.

    Read more
  • Taze Fasulye Kavurması

    Fasulye, suda haşlanır ve sonra kavrulur. Son olarak, diğer malzemeler eklenerek pişirilir. Taze Fasulye Kavurması yemeği genellikle et yemeği ile birlikte servis ederler.

    Read more
  • Tereyağlı İspir Kuru Fasulye

    Kuru fasulye önceden yumuşak hale getirilir, suda haşlanır ve sonra tereyağında kavrulur. Son olarak, diğer malzemeler eklenerek pişirilir. Tereyağlı İspir Kuru Fasulye yemeği genellikle pilav ile birlikte servis ederler.

    Read more
  • Zerdeçal Soslu Karışık Sebze

    Zerdeçal, birçok sebze için uygun olduğu için, bu yemeğe kullanılır. Sebzeler, kızartılmış veya haşlanmış olarak, sos içinde pişirilir. Zerdeçal, sosun ana baharatı olarak kullanılır ve sosun lezzetini arttırır. Zerdeçal Soslu Karışık Sebze yemeği genellikle et yemeği ile birlikte servis ederler.

    Read more