Tatlı, şeker veya şeker benzeri malzemeler kullanılarak yapılan yiyecektir. Tatlılar genellikle çeşitleri oldukça fazladır. Tatlılar genellikle yemeklerden sonra tüketilir ve lezzetleri insanların hoşuna gider.

Showing 1–9 of 17 results

  • Aşure

    Aşure, ülkemizin mutfağının popüler tatlılarından biridir ve özellikle Muharrem ayında, İslam takviminde ayin adı olarak…
    Read more
  • Balkan Pastası

    Balkan Pastası içinde bulabileceğiniz malzemeler arasında tuzlu peynir, kırmızı biber, patates, sucuk gibi malzemeler bulunmaktadır.…
    Read more
  • Cevizli Kadayıf

    Kadayıf hamurunun hazırlanması ve pişirilmesinde ustalık gerektiren bir işlem olduğu için, profesyonel ellerde hazırlanmıştır ve…
    Read more
  • Çilekli & Bisküvili Muhallebi

    Çilekli & bisküvili muhallebi, ülkemizin mutfağının lezzetli tatlılarından biridir. Bu tatlı, genellikle çilek, süt, şeker,…
    Read more
  • Ekmek Kadayıfı

    Ekmek kadayıfı genellikle tatlandırılmış süt, kaymak veya krema ile servis edilir. Ayrıca, tatlandırılmış şerbetle soslandırılabilir.…
    Read more
  • Fındıkpare

    Hamur tepsiye yayılır ve üzerine fındık serpilir. Son olarak üzeri fırında pişirilir ve soğumadan servis…
    Read more
  • Fırın Sütlaç

    Fırın Sütlaç üzeri çoğunlukla fırınlanmış ceviz, fıstık ezmesi veya badem gibi sertleştirilmiş süt ile süslenir.…
    Read more
  • İrmik Helvası

    İrmik Helvası tatlısı, genellikle öğle veya akşam yemeğinden sonra servis edilir ve soğuk veya ılık…
    Read more
  • İzmir Bombası

    Birçok yerde ballı ve cevizli, bazı yerlerde ise fındıklı ve fıstıklı olarak yapılmaktadır. Bu tatlı…
    Read more