Tatlı, şeker veya şeker benzeri malzemeler kullanılarak yapılan yiyecektir. Tatlılar genellikle çeşitleri oldukça fazladır. Tatlılar genellikle yemeklerden sonra tüketilir ve lezzetleri insanların hoşuna gider.
Aşure, ülkemizin mutfağının popüler tatlılarından biridir ve özellikle Muharrem ayında, İslam takviminde ayin adı olarak bilinen, İslam ülkelerinde ve İslam dünyasında önemli bir yer tutan ayda yapılır ve tüketilir. Aşure aynı zamanda önemli bir yere sahip olan bir halk tatıdır.
Balkan Pastası içinde bulabileceğiniz malzemeler arasında tuzlu peynir, kırmızı biber, patates, sucuk gibi malzemeler bulunmaktadır. Pastamızın hamuru ise seçkin bir un ve maya ile hazırlanmıştır. Servis ederken ise tamamen sıcak olarak sizlere sunuyoruz. Pastamızın yanında sunacağımız lezzetli soslar ve ara sıcaklarla birlikte, sizlere lezzetin en doğal halini sunuyoruz. Mutlaka denemelisiniz.
Kadayıf hamurunun hazırlanması ve pişirilmesinde ustalık gerektiren bir işlem olduğu için, profesyonel ellerde hazırlanmıştır ve ceviz içi kullanılmıştır. Servis ederken ise tamamen sıcak olarak sizlere sunuyoruz. Kadayıfımızın yanında sunacağımız lezzetli soslar ve ara sıcaklarla birlikte, sizlere lezzetin en doğal halini sunuyoruz. Mutlaka denemelisiniz.
Çilekli & bisküvili muhallebi, ülkemizin mutfağının lezzetli tatlılarından biridir. Bu tatlı, genellikle çilek, süt, şeker, un, nişasta, vanilya ve şerbeti içermektedir. Bisküviler, tatlının tabanını oluşturur ve üzerine çilek sosu dökülür. Üzerine de dondurulmuş çilekler, krema, süt şerbeti, ceviz vb. gibi malzemelerle süslenir.
Ekmek kadayıfı genellikle tatlandırılmış süt, kaymak veya krema ile servis edilir. Ayrıca, tatlandırılmış şerbetle soslandırılabilir. Ekmek kadayıfı, ülkemizin mutfağının popüler tatlılarından biridir ve özellikle bayram ve özel günlerde tüketilir.
Hamur tepsiye yayılır ve üzerine fındık serpilir. Son olarak üzeri fırında pişirilir ve soğumadan servis edilir. Lezzeti fındık ve şekerin oranına göre değişebilir.
Fırın Sütlaç üzeri çoğunlukla fırınlanmış ceviz, fıstık ezmesi veya badem gibi sertleştirilmiş süt ile süslenir. Fırın Sütlaç tatlısı, genellikle öğle veya akşam yemeğinden sonra servis edilir ve soğuk veya ılık olarak tüketilir.
İrmik Helvası tatlısı, genellikle öğle veya akşam yemeğinden sonra servis edilir ve soğuk veya ılık olarak tüketilir. İrmik helvası, özellikle Ramazan ve Kurban bayramlarında yaygın olarak yapılır.
Birçok yerde ballı ve cevizli, bazı yerlerde ise fındıklı ve fıstıklı olarak yapılmaktadır. Bu tatlı genellikle hamur işi olarak yapılmaktadır ve kurabiye gibi pişirilir. İzmir Bombası tatlısı İzmir ve çevresinde popüler bir lezzettir.